Πανεύκολη συνταγή για vegan πιτάκια με σπανάκι και αλεύρι ντίνκελ!
Το αλεύρι Ντίνκελ είναι δημητριακό της ίδιας οικογένειας με το σιτάρι, αλλά διαφορετικό είδος. Είναι ένα από τα αρχαιότερα σιτάρια. Στην Ελλάδα το αποκαλούμε όλυρα ή αγριοσίταρο.
Θα χρειαστείς:
- 250γρ σπανάκι φρέσκο
- 1 κ.γ. Κρεμμύδι σκόνη (μπορείς να βάλεις αντί αυτού 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια)
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. αλεύρι ντίνκελ βιολογικό
- 1 κοφτό κ.γ. αλατι
- 1/4 κ.γ. ζάχαρη
- 150γρ. ελαιόλαδο
- 100γρ. vegan λευκό τυρί
- 250γρ. νερό
- 1 κ.γ. κουρκουμά (μπορείς να βάλεις κόκκινο πιπέρι καπνιστό )
- 2 κ.σ. σουσάμι ( έβαλα 1 λευκό κι ένα μαύρο)
- 1 φακελάκι baking powder
Εκτέλεση:
Αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί , πλάθεις στο σχήμα που θέλεις με λαδωμένα χέρια γιατί η ζύμη είναι μαλακή και κολλάει.
✔️Extra tip : Μπορείς να αλείψεις με ελαιόλαδο ανακατεμένο με λίγο κουρκουμά ή κόκκινο πιπέρι , με πινέλο και να πασπαλίσεις με λίγο σουσάμι τα πιτάκια πριν τα βάλεις για ψήσιμο.
Ψήνεις σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή αντικολλητικό στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου!
Δείτε το βίντεο της συνταγής από την διατροφολόγο Μαίρη Χατζηματθαίου εδώ