Τυροκροκέτες με Φέτα & Μανούρι
Τυροκροκέτες με Φέτα & Μανούρι

Εύκολη συνταγή για λαχταριστές  τυροκροκέτες με φέτα και μανούρι.

Απολαμβάνεται με chuntey πιπεριάς!

Συστατικά

  • 200γρ φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • 100γρ μανούρι 
  • 100γρ τυρί κρέμα
  • Θυμάρι φρέσκο

Για το πανάρισμα:

2 αυγά

Αλεύρι

Γαλέτα 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ σπάμε την φέτα, το μανούρι, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια 40γρ 

Και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γαλέτα, τα σπασμένα αυγά και το αλεύρι σε τρία διαφορετικά σκεύη.

Περνάμε πρώτα τις κροκέτες από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα και προσέχουμε να παναριστεί καλά.

Μπορούμε να τα ξανά περάσουμε από το αυγό και την γαλέτα δεύτερη φορά ώστε να κάνει  καλύτερη κρούστα και να σιγουρευτούμε ότι δε θα ανοίξουν στο τηγάνισμα.

Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο τόσο ώστε να καλύπτονται οι κροκέτες οταν τις τηγανίσουμε.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά ώστε να κάνει τραγανή κρούστα και να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε από το λάδι και τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Το chutney πιπεριάς θα το βρείτε εδώ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.