Τρουφάκια Σοκολάτας
Τρουφάκια Σοκολάτας

Τρουφάκια Σοκολάτας

Πανεύκολη, απλή συνταγή για τα αγαπημένα σε όλους τρουφάκια σοκολάτας!

Συστατικά

Για τα τρουφάκια

  1. 600 γρ. πραλίνα
  2. 6 σοκοφρέτες
  3. 200 γρ. αλεσμένα φουντούκια καβουρδισμένα

Για την επικάλυψη

  1. 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  2. 160 γρ. αλεσμένα φουντούκια καβουρδισμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα, τις τριμμένες σοκοφρέτες, τα τριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια, ανακατεύουμε με το χέρι (πάντα με γάντι) και βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
  2. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
  3. Ετοιμάζουμε ένα μπολ με λιωμένη κουβερτούρα κι ένα με τα αλεσμένα φουντούκια.
  4. Αλείφουμε τα τρουφάκια μας με λιωμένη κουβερτούρα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα στραγγίζουμε (να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα) σε λαδόκολλα και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Βάζουμε ό,τι πραλίνα θέλουμε. Καλό είναι να είναι κρύα από το ψυγείο.
Θα βρείτε ποικιλία από πραλίνες ξηρών καρπών από την εταιρία Soudis εδώ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.