Τρουφάκια Σοκολάτας
Πανεύκολη, απλή συνταγή για τα αγαπημένα σε όλους τρουφάκια σοκολάτας!
Συστατικά
Για τα τρουφάκια
- 600 γρ. πραλίνα
- 6 σοκοφρέτες
- 200 γρ. αλεσμένα φουντούκια καβουρδισμένα
Για την επικάλυψη
- 250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
- 160 γρ. αλεσμένα φουντούκια καβουρδισμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα, τις τριμμένες σοκοφρέτες, τα τριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια, ανακατεύουμε με το χέρι (πάντα με γάντι) και βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
- Ετοιμάζουμε ένα μπολ με λιωμένη κουβερτούρα κι ένα με τα αλεσμένα φουντούκια.
- Αλείφουμε τα τρουφάκια μας με λιωμένη κουβερτούρα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα στραγγίζουμε (να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα) σε λαδόκολλα και σερβίρουμε.