Τραχανότο με μανιτάρια
Τραχανότο με μανιτάρια

Ζεστό τραχανότο με μανιτάρια, χυλωμένο, ζουμερό και έξτρα νόστιμο. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο μe αυτόν τον φθινοπωρινό καιρό; Δοκίμασέ το!

Υλικά ⤵️

  • 160gr τραχανά
  • 300gr μανιτάρια
  • 100ml κρασί
  • 90ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι
  • 100gr τυρί κρέμα
  • 150gr τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Σκόρδο σκόνη
  • Μοσχοκάρυδο
  • Θυμάρι

Εκτέλεση ⤵️

  1. Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι και 300gr μανιτάρια.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, μοσχοκάρυδο και θυμάρι.
  3. Σβήνουμε με 100ml κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 160gr τραχανά και ρίχνουμε λίγο λίγο 900ml ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
  5. Μαγειρεύουμε για 17′-18′.
  6. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε 100gr τυρί κρέμα και 150gr τριμμένη παρμεζάνα.
  7. Ανακατεύουμε να δέσει και σερβίρουμε ζεστό.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ : blonde.cook

Τον ξινό τραχανά θα τον βρείτε εδώ και το θυμάρι εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.