Τανέα Ποντιακή Σούπα – Τανωμένος Σορβάς
Τίποτα δεν ξεπερνά τη ζεστασιά και την αγάπη που προσφέρει μια παραδοσιακή ποντιακή σούπα, ειδικά όταν πρόκειται για τον Τανωμένο Σορβά, ένα αυθεντικό γαστρονομικό θησαυρό. Αν αναζητάτε μια συνταγή που θα σας ζεστάνει την καρδιά και θα σας ταξιδέψει σε γευστικά μονοπάτια, η Ποντιακή Σούπα Τανωμένος Σορβάς είναι η ιδανική επιλογή.
Υλικά:
- 250γρ κορκότο
- 300γρ γιαούρτι (εγώ χρησιμοποίησα αγελαδινό παραδοσιακό με πέτσα γιατί μου αρέσει που είναι λίγο πιο ξινούτσικο)
- 2 κουτ.γλ αποξηραμένο δυόσμο
- Αλάτι
- λάδι (ή βούτυρο)
Εκτέλεση:
-
- Βράζω 250γρ κορκότο για 15-20′ να μαλακώσει καλά
- Σε μπολ προσθέτω 300γρ αγελαδινό γιαούρτι, (να είναι λίγο ξινό στη γεύση), 2 κουτ.γλ αποξηραμένο δυόσμο
- Προσθέτω σιγά σιγά νερό από το βρασμένο κορκότο
- Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι και να ζεσταθεί, ώστε να μην κόψει
- Όταν βράσει το κορκότο, σβήνω το μάτι και προσθέτω το γιαούρτι.
- Προσθέτω λάδι αν θέλω ωμό, ή αν θέλω λάδι/βούτυρο που το χω ΄κάψει’ πριν
- Έτοιμο!
Αυτή η ποντιακή συνταγή σούπας θα σας ταξιδέψει στις απέραντες γευστικές επιλογές της περιοχής, προσφέροντας έναν πλούτο γεύσεων που θα ενθουσιάσει τους ουρανίσκους σας. Απολαύστε τη ζεστασιά του Τανωμένου Σορβά σε κάθε κουταλιά και ανακαλύψτε τη χαρά της ποντιακής κουζίνας!
Δείτε το βίντεο της συνταγής στο instagram
Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε Παραδοσιακά Ζυμαρικά εδώ.