Σουφλέ ζυμαρικών με σπανάκι & μπεσαμέλ γιαουρτιού
Σουφλέ ζυμαρικών με σπανάκι & μπεσαμέλ γιαουρτιού

Λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με έβριστον και σπανάκι, που θυμίζει σπανακόπιτα και ελαφριά μπεσαμέλ γιαουρτιού! Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και πλούσια γεύση!

Αξίζει να το δοκιμάσεις!

Σουφλέ ζυμαρικών με σπανάκι & μπεσαμέλ γιαουρτιού
Σουφλέ ζυμαρικών με σπανάκι & μπεσαμέλ γιαουρτιού

Υλικά ⤵️

  • Ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 400gr κατεψυγμένο σπανάκι
  • 1 χούφτα άνηθο
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 400gr έβριστον
  • 100gr τυρί κρέμα
  • 100gr τυρί φέτα
  • 150gr ανθότυρο
  • 200gr mix κίτρινων τυριών
  • 200ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 300gr γιαούρτι
  • 1κ.γ. corn flower
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση ⤵️

  • Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο 1 φρέσκο κρεμμύδι, 1 ξερό κρεμμύδι και 400gr σπανάκι κατεψυγμένο.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, όπου είναι 1 χούφτα άνηθο, 1 χούφτα δυόσμο και λίγο μαϊντανό.
  • Έπειτα, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, 400gr έβριστον, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2′ με το καπάκι.
  • Αφού περάσουν τα 2′, βάζουμε 100gr τυρί κρέμα, 100gr τυρί φέτα, 150gr ανθότυρο, 1oogr mix κίτρινων τυριών και 150ml γάλα.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους, αλατίζουμε και στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ.

Για την μπεσαμέλ:

  • Σε 300gr γιαούρτι προσθέτουμε 1 αυγό.
  • Σε 50ml γάλα διαλύουμε 1κ.γ. corn flower, μοσχοκάρυδο, αλάτι και 100gr τριμμένα τυριά.
  • Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το σουφλέ, ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180-200°C για 35′-40′, μέχρι να ροδίσει

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ : blonde.cook

Το ζυμαρικό Έβριστον θα το βρείτε εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.