Ριζότο με Porcini
Ριζότο με Porcini

Φτιάξαμε ένα νόστιμο και εύκολο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως ή ως μέρος ενός γεύματος. Ριζότο με μανιτάρια Porcini!

Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που συνδυάζει τα αρώματα των πορτσίνι με το πλούσιο ρύζι καρολίνα. Το συνδυάσαμε με ζωμό λαχανικών και lime.

Υλικά:

Για το ζωμό:

  • Καρότο
  • Κρεμμύδι
  • Σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Σέληνο

Για το ριζότο:

  • Ριζότο με Porcini Piltsis
  • Σκόρδο σε λάδι Piltsis
  • Ξερό & Φρέσκο Κρεμμύδι
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Βούτυρο
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Μαϊντανό
  • Ξύσμα & Χυμό Lime
Ριζότο με Porcini
Ριζότο με Porcini

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά.
  • Αφού ετοιμαστεί ο ζωμός μας σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ριζότο.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο, ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά από το ζωμό μας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  • Μόλις απορροφήσει τα υγρά, το δένουμε με βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα.
  • Προσθέτουμε το χυμό από το λάιμ για να δώσει οξύτητα, μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Για το σερβίρισμα προσθέτουμε το ξύσμα από το λάιμ!

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο youtube

Θα βρείτε το ριζότο με porcini εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.