Μελιτζάνες παπουτσάκια
Μελιτζάνες παπουτσάκια Whynut.gr

Παπουτσάκια στο φούρνο, τα οποία φτιάχνονται πολύ εύκολο και σε ελάχιστο χρόνο! Μία άκρως καλοκαιρινή συνταγή, που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά!

Δοκίμασέ την!

Μελιτζάνες παπουτσάκια Whynut.gr

Υλικά ⤵️

  • Μελιτζάνες
  • Κιμάς
  • Κρεμμύδι ξερό
  • 80gr τριμμένο κίτρινο τυρί + επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 100gr τυρί κρέμα
  • Τριμμένο Καρότο
  • Πελτέ ντομάτας
  • Τσάτνει πιπεριάς
  • Χυμός Ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Σκόρδο σε σκένη
  • Κρεμμύδι σε σκόνη
  • Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση ⤵️

  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις ξεφλουδίζουμε και τις χαράζουμε.
  2. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη και δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και αλείφουμε με αυτό τις μελιτζάνες.
  3. Στη συνέχεια, τις ψήνουμε στους 180°C για 40′.
  4. Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά.
  5. Επιπλέον, βάζουμε ένα τριμμένο καρότο, πελτέ, τσάτνει πιπεριάς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  6. Προσθέτουμε τη σάρκα από μία ψημένη μελιτζάνα μέσα στο μείγμα του κιμά, χυμό ντομάτας, αλάτι, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να ρουφήξει τα υγρά του.
  8. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά.
  9. Σε ένα μπολ, βάζουμε τυρί κρέμα, 80gr τριμμένο κίτρινο τυρί, ελαιόλαδο και μία πρέζα μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
  10. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τον κιμά και ρίχνουμε επιπλέον τριμμένο κίτρινο τυρί.
  11. Ψήνουμε στους 180°C για 10′-15′ ακόμα.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ : blonde.cook

Το τσάτνει πιπεριάς θα το βρείτε εδώ και τη σάλτσα με βασιλικό εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.