Μανιταρόσουπα
μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα – Ζεστή μανιταρόσουπα με φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια, που απογειώνουν την γεύση της

Καθώς διανύουμε τον χειμώνα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ζεσταθούμε με το να απολαύσουμε έναν ταξιδιάρικο και αρωματικό καταιγισμό γεύσεων με μια σπιτική μανιταρόσουπα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη όσο και νόστιμη, φτιαγμένη με αγάπη και υγιεινά συστατικά που θα ικανοποιήσουν τους ουρανίσκους σας.

Υλικά:

  • 500γρ μανιτάρια φρέσκα (χρησιμοποίησε διαφορετικά είδη μανιταριών γιατί το καθένα δίνει τη νοστιμιά του)
  • Μια συσκευασία αποξηραμένες κανθαρέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 1 κουτ.γλ σκόρδο σε λάδι
  • 250ml κρασί
  • 500ml σπιτικός ζωμός κότας
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι πιπέρι

    μανιταρόσουπα
    μανιταρόσουπα
    1. Μουλιάζω τα αποξηραμένα μανιτάρια σε βραστό νερό για 10′
    2. Σωτάρω το κρεμμύδι ξερό, φρέσκο και πράσο ψιλοκομμένα
    3. Προσθέτω τα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζω το σωτάρισμα
    4. Ρίχνω το σκόρδο, το αλάτι και σβήνω με κρασί
    5. Προσθέτω τα μανιτάρια που έχω μουλιάσει και τον ζωμό κότας
    6. Αφήνω να σιγοβράσει για 25′ και σβήνω το μάτι
    7. Μπλεντάρω να γίνει βελουτέ και προσθέτω την κρέμα γάλακτος
    8. Σερβίρω με flakes παρμεζάνας και κρουτόν

 

 

 

Αυτή η σούπα είναι ένας πραγματικός θησαυρός, απολαύστε την σε κάθε κουταλιά και αφεθείτε στην ευχαρίστηση της!

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο instagram

Θα βρείτε αποξηραμένα μανιτάρια εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.