Κριθαρότο Θαλασσινών
Κριθαρότο θαλασσινών

Εύκολο, γρήγορο & κυρίως νόστιμο κριθαρότο θαλασσινών. Τα θαλασσινά έδεσαν αρμονικά με το κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης & τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & το κριθαρότο μέλωσε στην κυριολεξία! Μύρισε καλοκαίρι στην κουζίνα μας!

Δοκίμασέ το!

Κριθαρότο θαλασσινών
Κριθαρότο θαλασσινών

Υλικά ⤵️

  • Κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης
  • Θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, σουπιές)
  • Κρεμμύδι
  • Καρότο
  • Πιπεριά
  • Πελτέ ντομάτας
  • Σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • Chutney πιπεριάς
  • Λευκό κρασί
  • Σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι
  • Μαϊντανό
  • Άνηθο

Εκτέλεση ⤵️

  • Φτιάχνουμε ζωμό βράζοντας τα κεφάλια & τα κελύφη από τις γαρίδες, μαζί με κρεμμύδι, καρότο& σκόνη σκόρδου.
  • Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα θαλασσινά (μύδια, καλαμαράκια, σουπιές) για 2′-3′ & τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τις γαρίδες & από τις δύο πλευρές & τις τοποθετούμε στο ίδιο πιάτο με τα υπόλοιπα θαλασσινά.
  • Συμπληρώνουμε ελαιόλαδο & σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι & 1 πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε 1κ.σ. πελτέ ντομάτας & 1κ.σ. chutney πιπεριάς & συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε 200gr κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης & ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε από τον ζωμό που φτιάξαμε σταδιακά σε αναλογία 1:3 με το κριθαράκι.
  • Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, αλάτι & σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε & μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4′.
  • Προσθέτουμε τα θαλασσινά που σοτάραμε, 1/4 ματσάκι μαϊντανό & 1/4 ματσάκι άνηθο. Αν έχει πιει τα υγρά του, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι & σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Μαγειρεύουμε για άλλα 4′-5′ μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι (αλλά να κρατάει λίγα υγρά).

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ : blonde.cook

Το κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης θα το βρείτε εδώ, τη σάλτσα με βασιλικό εδώ και το chutney πιπεριάς εδώ!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.