Εύκολο, γρήγορο & κυρίως νόστιμο κριθαρότο θαλασσινών. Τα θαλασσινά έδεσαν αρμονικά με το κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης & τη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό & το κριθαρότο μέλωσε στην κυριολεξία! Μύρισε καλοκαίρι στην κουζίνα μας!
Δοκίμασέ το!
Υλικά ⤵️
- Κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης
- Θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, σουπιές)
- Κρεμμύδι
- Καρότο
- Πιπεριά
- Πελτέ ντομάτας
- Σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- Chutney πιπεριάς
- Λευκό κρασί
- Σκόνη σκόρδου
- Αλάτι
- Μαϊντανό
- Άνηθο
Εκτέλεση ⤵️
- Φτιάχνουμε ζωμό βράζοντας τα κεφάλια & τα κελύφη από τις γαρίδες, μαζί με κρεμμύδι, καρότο& σκόνη σκόρδου.
- Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα θαλασσινά (μύδια, καλαμαράκια, σουπιές) για 2′-3′ & τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο σοτάρουμε και τις γαρίδες & από τις δύο πλευρές & τις τοποθετούμε στο ίδιο πιάτο με τα υπόλοιπα θαλασσινά.
- Συμπληρώνουμε ελαιόλαδο & σοτάρουμε 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι & 1 πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε 1κ.σ. πελτέ ντομάτας & 1κ.σ. chutney πιπεριάς & συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε 200gr κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης & ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με 1 ποτηράκι λευκό κρασί & αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε από τον ζωμό που φτιάξαμε σταδιακά σε αναλογία 1:3 με το κριθαράκι.
- Προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, αλάτι & σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε & μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4′.
- Προσθέτουμε τα θαλασσινά που σοτάραμε, 1/4 ματσάκι μαϊντανό & 1/4 ματσάκι άνηθο. Αν έχει πιει τα υγρά του, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι & σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 4′-5′ μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι (αλλά να κρατάει λίγα υγρά).
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ : blonde.cook
Το κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης θα το βρείτε εδώ, τη σάλτσα με βασιλικό εδώ και το chutney πιπεριάς εδώ!