Καπνιστό Πιπέρι Αριδαίας
Καπνιστό πιπέρι Αριδαίας

Καπνιστό Πιπέρι Αριδαίας

Το Καπνιστό Πιπέρι Αριδαίας παράγεται από τον Μπόλκη Θεόδωρο στην περιοχή της Αριδαίας. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από κόκκινη πιπεριά, αφού πρώτα αποξηραθεί με τη χρήση φωτιάς και καπνού, ο οποίος προέρχεται από ατόφιο ξύλο οξιάς. Για την παραγωγή του προϊόντος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο ποικιλία πιπεριάς της Αριδαίας (Καρατζόβας), η οποία βρίσκεται στην περιοχή από την περίοδο της τουρκοκρατίας όπου και παρέμεινε.

Η επιλογή του να ασχοληθεί αποκλειστικά με την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας πιπεριάς Αριδαίας, δεν είναι απλά μια ενασχόληση για βιοποριστικούς λόγους. Είναι η αγάπη του για την ελληνική φύση και το μεράκι να επαναφέρει ένα παραδοσιακό προϊόν όπως πραγματικά ήταν στην αρχική του μορφή πριν από αρκετά χρόνια

Η συγκεκριμένη ποικιλία πιπεριάς εξακολουθεί να καλλιεργείται εδώ και αρκετά χρόνια, διότι εξασφαλίζει ένα αρκετά αξιόλογο τελικό προϊόν. 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν το οποίο δεν περιέχει συντηρητικά ή οποιαδήποτε άλλα πρόσθετα γεύσης. Είναι απλώς μια έντονα συμπυκνωμένη γεύση καπνιστής κόκκινης πιπεριάς σε μορφή σκόνης έτοιμη προς χρήση για να αναδείξει ή να συμπληρώσει αρώματα κατά την μαγειρική.