3 Γενιές
3 Γενιές logo

3 Γενιές Οινοποιείο

Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τους πρώτους αμπελώνες της. Η ποικιλία αυτή πήρε το όνομα της από μια μικρή πόλη που λέγεται Αμάσσεια, που βρίσκεται στην περιοχή της ευρύτερης Μ.Ασίας, στην οποία μεγάλωσαν οι πρόγονοι της οικογένειας. Από τότε η οικογένεια πουλά τα σταφύλια για πολλά χρόνια. Το 1999 διαθέτει το δικό της αποστακτήριο και παράγει τσίπουρο. Το 2014 το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ μπαίνει στον οινικό χάρτη με τις δικές του ετικέτες.

Το οινοποιείο 3ΓΕΝΙΕΣ εξελίσσεται διαρκώς αμπελουργικά και οινοποιητικά. Στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση θεωρούν πως η πρώτη ύλη είναι πολύ σημαντική  για το τελικό προϊόν. Χρησιμοποιείται όσο γίνεται πιο οικολογικός τρόπος καλλιέργειας με φυσικά οργανικά λιπάσματα(κοπριά) και στέμφυλα της περσινής περιόδου επεξεργασμένα και συντηρημένα. Επενδύουν διαρκώς σε νέα μηχανήματα εξελιγμένα και καινοτόμα ακολουθώντας την εξέλιξη της οινολογικής επιστήμης. Πιστεύουν στον οινοτουρισμό και οικοτουρισμό και έχουν επενδύσει σε έναν παραδοσιακό και φιλόξενο χώρο προς τον επισκέπτη σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

Προσπαθούν να αναδείξουν την σπάνια ελληνική ποικιλία Αμάσσι, οινοποιώντας κάθε χρόνο πολλές διαφορετικές παρτίδες με διαφορετικό επίπεδο ωρίμανσης σταφυλιών και χρησιμοποιώντας διαφορετικές οινολογικές προσεγγίσεις. Είναι το βασικό οινοποιείο πάνω στο οποίο πραγματοποιείται έρευνα σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Αμάσσι από το τμήμα Γεωπονίας του πανεπιστημίου ΑΠΘ.